6 Şubat 2011 Pazar

90+ 'da


Kayserispor geçen hafta ki puan kaybında sonra bu hafta kendi evinde oynayacağı maçı kazanmak zorundaydı. Geçen hafta ki yazımda belirttiğim gibi Kujoviç'i hemen ilk 11 oynatmak yanlış, özellikle kenarda Zalayeta varken. Bu hafta Şota maça onla başladı. Ve doğruda yaptı.

Maçta aynı şeyler oldu genelde. Ankaragücü bütün maç boyunca kontra atak futbolu oynadı, kaptığı toplarla hemen ileriye gitmeye çalıştılar. Ve bunun meyvesini de aldılar. Kayseri'nin önemli bir atağından sonra, top direkten döndükten sonra hemen dönen topla kontra atağa kalktı Ankaragücü.  Murat Duruer ise golü atan isimdi. Kayseri'nin oyun şablonuda farklıydı bu maçta. Orta sahada ki oyuncular tamamen hücuma dönüktü. Ziani-Amrabat ve Ömer Şişmanoğlu üçlüsüyle başlamıştı maça Şota. Maçın hakimi Kayserispor'du tabi ki de. Ankaragücü ise dediğim gibi kontra ataklarla iş yapmaya çalıştı.

Kayseri üstün olmasına rağmen golü bulamadı. Ziani henüz takıma ve buraya uyum sağlamamış gibi gözüküyor. Amrabat ise lig de çıktığı ilk maçtan uzak, bence o performansı bir sürprizdi bize. Kayseri'nin ilk yarıda ki en ciddi atağı direkten dönen toptu ve tabi ki Ziani'nde bize yeteneklerini gösterdiği bir pozisyondu. Birkaç pozisyon hariç maç tekdüze bir şekilde devam etti. Kujoviç ise sonradan oyuna girdiği maçta iyi bir performans gösterip, lig de siftahını yaptı.

Usta golcü Zalayeta 90+4'de belki de daha önceden gol olan pozisyonu çok güzel tamamladı. Birande dönüp kalecinin tam ters tarafına attı şutu. Maçta yaşanan gerginlikler ise çok gereksizdi. Serdar Kesimal ve Ömer'in üzerine oynadı Ankaragücü. Ama Serdar ve Ömer'de onlara dişlerini gösterdiler ve geri adım atmadılar. Böyle olunca da ortalık 2 kere karıştı. Bunun sonucu ise bizim mülayim bir çocuk olarak bildiğimiz Uğur Uçar kırmızı kart gördü.  Kayseri aldığını bu 3 puanla 4. sırada ki yerini korudu.

Ama tabi ki hala takımın zamana ihtiyacı var. Ziani ve Amrabat takıma tam monte olamamış, takımda bu iki oyuncuya tam alışamamış gibi görünüyor. İlk yarı ki oynadıkları oyundan şuanda uzaklar. Yine topa hakimler, yine iyi top çeviriyorlar ama topu olumlu pek fazla kullanamıyorlar. Ziani ve Amrabat'ın tam alışamamış olmasının sebebini maçtan sonra Şota söyledi aslında ; ”Futbolcularımı tebrik ediyorum. Takım oyunun becerirsek başarılı oluruz. Bu her maçta olmalı, devamlılık esastır. Rakibe pek pozisyon vermediğimizi düşünüyorum. Zor bir galibiyet oldu. Her maçta ters bir tekme yiyoruz. Herkes mücadele ediyor, ama ayağa oynayanlar var. Güzel olan futbol oynamak. Dikkatli oynasalar iyi olur” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder