5 Aralık 2010 Pazar

Futbol ve Türkiye


Şaşıyorum bu ülkenin futbol sevgisine,futbol merakına; sevgi var merak var da neden icraat yok anlamıyorum. Dışarıdan getirdiğimiz beş paralık adamları överken kendi yetiştirdiğimiz futbolcuları ne de çabuk harcıyoruz? Oysa bunları yaparak futbola zarar veriyoruz,her şeyden önce kendi futbolumuza...
Biz Türkler...Galip gelmezsek olmaz ama kazanmak için oynamayız çoğu zaman gariptir yani futbolumuz biçimsizdir; Xavi, Iniesta ve bunun gibi birçok futbolcuya özeniriz ama onların da transfer değil altyapının başarılı birer ürünü olduğunu göremeyiz.Yeri gelir a2 ligi gol kralı olan adamı sırf genç ve tecrübesiz diye uyduruk bir maçta son dakikada oyuna almayız medyadan etkilenir korkak davranırız ama yabancılar yaptığında saygı duyar alkışlarız. Anderlecht Belçika'nın bana göre tartışılmaz bir numarası.... Geçen sezon genç bir forvet oynattı Romelu Lukaku; genç dedim ama sanmayın 19-20 daha 16 yaşındaydı..Sonuç ne oldu biliyor musunuz? O çocuk 31 maçta 16 gol attı ve takımına çok büyük katkılar yaptı.Biz ne mi yaptık? Alkışladık, her zaman yaptığımız gibi sadece alkışladık..Uygulamadık,uygulayamadık;medyadan korktuk, camiadan korktuk ve yetenekli çocuklarımızı harcadık. Kesin olan bir şey var ki biz hiçbir düzende dikiş tutturamadık..
Kısacası söylemek istediğim altyapıya önem verilmeli,bunun için cesur teknik direktörler yetiştirilmeli ve dürüst medya organları oluşturulmalı;başarı istiyorsak değişim şart!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder