16 Ekim 2010 Cumartesi

Nuri'nin Yolu Belli


Dün ki maçtan sonra Nuri'yle iligli yazmak şart oldu artık. Nuri şu anda Bundesliga'yı coşturuyor. Ribery, Robben, Elia, Raul gibi isimler ortada yokken, Nuri gümbür gümbür oynuyor.
Nuri şu anda takımının her şeyi. Gol attıran, atan, defans yapan, son dakika kurtarıcısı, her şeyi yani. 2 yıl önce Feyenoord'a kiralanınca 'buda kaybolacak be.' demiştim. Ama Nuri ne kaybolması, ıssız çölde, kutupta yaşayana bile adını duyuracak vaziyete geldi.
Nuri'nin durumunu bir bakıma şöylede özetleyebiliriz; Bundan 2 sezon önceydi, Schalke'den Bremen'e transfer olan bir genç vardı. Türk asıllı-Alman Mesut Özil'den bahsediyorum tabi. Mesut öyle bir sezon geçirdi ki akıllara zarar. 2-3 hafta jeneriklik goller attı, maçlar kazandı tek başına. O sene Bremen'i UEFA finaline taşıyan adamlardan biri oldu. Vee... Bu performanstan 1 yıl sonrası... Real Madrid'in kapıları Mesut'a sonuna kadar açıldı.
Ve şimdi Nuri'den aynı performansı izliyoruz. Nuri Feyenoord'dan hücum dersi alıp, Dortmund'da disiplin oldu. Kusursuz bir karışım. Nuri'nin tek dezavantajı ülke milli takımında oynayamaması ve Türkiye'nin uluslararası turnuvalarda çok kopuk bir performans sergilemesi.
Ama lafın özü şu; Nuri'ye bazı yollar, kapılar açıldı. Real Madrid, Barcelona, ManU, Milan vs. vs. Bu takımlara göz kırpıyor Nuri.

Ee başlangıçta dün ki maçtan sonra dedik. Köln maçına da değinelim. Dün Dortmund, Köln'ü Nuri'nin son dakika golüyle yendi. Maç 1-0 ken 83. dakikada Podolski'nin golü eşitliği sağladı ve Podolski Nuri'ye '3-0' gibi işaretler yaptı. Amaa... Nuri'nin cevap müthiş oldu. 90+1'de golünü attı ve gidip Podolski'nin önünde gol sevincini yaşadı, yani anlayacağımız Nuri, Podolski'ye hayatının atarını yaptı.
Helal olsun cCc Nuri Reis cCc

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder