16 Ekim 2010 Cumartesi

Milli Takımın Yapılanmasında 26 Kişilik Kadro


Kaleciler                                                         

Sinan Bolat (Standart Liege)
Onur Kıvrak (Trabzonspor)
Cenk Gönen (Beşiktaş)

Defans

İsmail Köybaşı (Beşiktaş)
Hasan Ali Kaldırım (Kayserispor)
Çağdaş Atan (Basel)
Egemen Korkmaz (Trabzonspor)
Ceyhun Gülselam (Trabzonspor)
Serdar Aziz (Bursaspor)  (Ömer Erdoğan)
Orhan Şam (Gençlerbirliği)
Kerim Zengin (Karabükspor)
Sabri Sarıoğlu (Galatasaray)

Orta Saha

Mehmet Topal (Valencia)
Selçuk İnan (Trabzonspor)
Nuri Şahin (B.Dortmund)
Arda Turan (Galatasaray)
Volkan Şen (Bursaspor)
Hamit Altıntop (Bayern Münih)
Selim Teber (Kayserispor)
Colin Kazım (Fenerbahçe)
Mehmet Ekici (Nürnberg)

Forvet

Ömer Şişmanoğlu (Kayserispor)
Mevlüt Erdinç (PSG)
Turgay Bahadır (Bursaspor)
Tunay Torun (Hamburg)
Sercan Yıldırım (Bursaspor)

Bu kadro benim kendi şahsi görüşüm. Kalecilerden başlayalım. Volkan Demirel'i almadım, çünkü diğer kalecileri denemek lazım, Sinan'ı özellikle denemek lazım. Avrupa'da yapabilen çok az Türk kaleciden biri.
Defans hattı ise biraz daha farklı seçimlerim var. Sol bek seçimlerime kimsenin itiraz edeceğini düşünmüyorum. Defansın ortası için düşündüğüm birinci adam ise Ceyhun. Neden mi? Ön orta saha bölgesinde bir yığılma var. Nuri, Selçuk, Mehmet ve hatta kadroya almadığım Emre gibi. Onun yerine Ceyhun'u stoperde kullanmak en iyisi. Hem fizikli, hem de ayağı düzgün. Yanında ki partneri ise bence Çağdaş. Son 3 sezondur Avrupa'da oynuyor ve çok istikrarlı. Bu sene ise ŞL'de izliyoruz onu. Takımın önemli isimlerinden biri, 6 yıl sonra tekrar Milli formayı hak ediyor. Bir diğeri Serdar Aziz. Bursa'da pek oynamıyor ama yetenekli ve genç. Denenebilir. Sağ bekte ise Orhan Şam ve Kerim Zengin ilk kez çağırılabilirler. İkiside her türlü U kategorisinde oynadı. Orhan Şam her dönem büyüklerin transfer listesinde, Kerim ise Karabük'ün yükselişinden nasibini alıyor. Gökhan'ı almadım, çünkü bazı oyuncular kulüp takımında, bazıları ise milli forma altında iyidir. Gökhan kulüp takımıyla daha iyi. Sağ tarafımızda Sabri daha iyi iş yapıyor ondan.
Orta sahada ise çağrılmayan Mehmet Topal ve Volkan Şen ilk başta yazacaklarımdan. Selim Teber ise Kayseri'nin olumlu futbolunda Schweinsteiger görevi yapıyor. Oda bir şansı hak ediyor. Kazım ise milli forma altında daha iyi motive oluyor ve kanatlara hareketlilik getirebilir. Mehmet Ekici ise Almanya'da genç yaşında her hafta forma giyiyor. Almanya maçından sonra ona milli davet geldiği haberleri çıktı. Hadi hayırlısı.
Forvete geçelim. Gol atan adam lazım. 1. Mevlüt atıyor. PSG'de takımın yapı taşı nerdeyse. 2. Ömer Şişmanoğlu. Geçen sene Kayserispor'un, Bursaspor'un 3-0 yendiği maçta müthiş oynamıştı. Şimdi de Kayserispor'da Cangele ve Troisi'nin sakatlığında daha çok forma bulacak. St.Pauli'den gelen Ömer bu formaya aday. Turgay ise ilaç gibi gelebilir. Her takıma lazım Turgay. Ee Tunay'a da artık bu kapıları açmak gerek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder