2 Ekim 2010 Cumartesi

Karabük-Galatasaray


Nereden başlasak, nasıl anlatsak bilemiyorum. Galatasaray'ı anlatmak isterim ama ortada Galatasaray yok. Karabük var.
Maç öyle bir başladı ki Karabük önceden mesajı çaktı; maçın başından 1-0 oldu, daha 15 dakika dolmadan 2-0. Rijkaard'ın hamleleri geç yaptığı söylenirdi. Al sana erken hamle, hemen Aydın'ı soktu oyuna. Böyle başlamaması hataydı. Defans hattı ise Karabük'ün atakları sonucunda tam bir 'Zan'lı gibi köşeye sıkıştı. Emenike'yi durdurmak ne mümkün. Gökhan artık 'hay böyle işin' diyip giriyor, adam ancak öyle durduruluyor. Cernat ise aklıyla işi bitirdi. Bütün maç hatasız oynadı. Birde bu hafta bu takıma sezon başı sorunları olduğu için oynamayan, Bank Asya gol kralı Yasin eklendi. Ve tabi birde Hakan Özmert var. Bütün maç çok iyi oynadı. Koştu, mücadele etti, hücuma katıldı, hücumda zenginlik yarattı. Kısacası her şeyi yaptı bu adam. Hakan, 7 yıl Nantes alt yapısında oynamış, Nantes doğumlu zaten. 1998'de Türkiye'ye gelmiş. Amatör olarak Akyazıspor'da oynadıktan sonra Sakaryasporla profesyonel olmuş. Sakarya'dan bir ara Karşıyaka'ya kiralanmış. 2007'de Antalyaspor'a geçmiş ve şimdi de  Karabük'te. Yasin-Emenike-Cernat üçlüsünü tamamlıyor. Ali Ece der ki: 'Galatasaray'da Arda=Ruh; Baros=Kas; Kewell=Zeka; 3ünden birisi dahi olmayınca Galatasaray'ın gücü yarı yarıya azalıyor.' Karabük tede bana göre Cernat=Zeka, Emenike=Kas ve geriye kalanlar ruh. Ama Karabük bunlar olmadanda yapabilir mi? Bence yapar. Bu oyunculardan biri bile olmasa yine çıkıp oynarlar. Belki Galatasaray'ı yenemezler ama ligde kalıcı olurlar. Çok dengeli takım olmuş Karabük. Yazılarımda değindiğim bir şey var. Kaleciler; Karabük iyi bir kaleci bulmuşa benziyor. Tomiç, Hajduk Split'te 3 yılda sadece 10 maç oynamış, ama ben çok diri ve iyi bir kaleci gördüm dün. 
Neyse; Galatasaray'a geçelim. Maçı çıkış şekli yanlış bir kere. Barış-Ayhan-Cana çok fazlalık. Böyle 3 oycu olunca takım tümden duruyor. Bir de değişiklikte Cana çıkıyor. Son tercih sana 11'de sanırım. Rijkaard onu istemediğini gösteriyor. Cana gibi bir oyuncuda küser artık yakında. Her sene bir bölgeye yığılma oluyor Galatasaray'da. Bir dönem stopere, bir dönem libero'ya ve bir dönemde kanata. Ama forvette 3 tane kaliteli isim bir araya getirilemiyor. Elano gitti, takım huzursuz. Rijkaard ile ilgili geçen gün haber çıkmıştı. Stadı gördükten sonra, kontrat uzatmak istemiş. Belki evet, yeni statta daha iyi olur Galatasaray. Zemin düzgündür herhalde. Hakeme değinelim bizde herkes gibi. 
Tek söyleyeceğim şu; maçı çok fazla durdurdu. Galatasaray bu devre arası ve lig sonu, hala Rijkaard'la devam edecekse, uzun ve zorlu bir transfer dönemi bekliyor onları.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder