4 Eylül 2010 Cumartesi

Transfer Borsası



Her yaz dönemi takımlar büyük yıldızları kadrosuna katmak için büyük uğraş verirler. Yapılan transferlerin takıma uyumluluğu ise tam bir kumardır. Aldığınız her oyuncu takıma uymayabilir. Her ülkenin, her takımın transfer pazarında bir yeri vardır.

Mesela, İspanya ve İtalya'da Brezilyalı oyuncular çoğunluktadır. İtalya’da Milan bu sene kadrosunu yine Brezilyalılarla takviye etti. Brezilyalıların kanı her daim Milan’da tutmuştur. Örneğin; Cafu, Rivaldo ve Kaka gibi daha önce Milan’da oynamış Brezilyalılar çok iyi uyum sağlamıştır.
İngiltere’de ise Brezilyalıların aşısı pek tutmaz. İngiltere’nin en köklü kulüplerinden Liverpool tarihinin ilk Brezilyalısı olan Fabio Aurelio’yu  2006 yılında kadrosuna katmıştır. İngiltere, hızlı ve tempolu futbolu yüzünden Brezilyalıları pek tercih etmez.

Almanya’da ise kendi milli takımlarında da oynattıkları Polonyalıların uyum sağlaması kolaydır. Polonya dışında Slovakya,Slovenya ve son yıllarda Hollanda dan transfer edilen futbolcular iyi bir uyum göstermektedir.

Tarihte şuanda çok büyük bir rekabet içinde olan Real Madrid ve Barça’nın oyuncu seçimleride birbirine benzemektedir. Her 2 takımda da bir dönem Brezilyalılar bolca şans bulmuştur. Barça nın Cruyff’dan sonra gelen döneminde ise Hollandalı futbolcular takımın yapı taşını oluşturmuştur. Madrid de son dönemlerde bunu denemiş fakat pekte başarılı olamamışlardır.

Fransa’da ise  tarihten gelen bir bağla Afrika pazarından alınan oyuncular çok fazladır.

Türkiye’de ise böyle bir Pazar yoktur. Brezilyalı oyuncular çoğunlukla getirilse de bir çoğunun aşısı tutmaz.Problem adam olup giderler.Halbuki bizim ülkemizin yapısında Avrupalı oyuncular daha çok uymaktadır.Mesela;Galatasaray’ın Avustralyalı futbolcularla uyumu çok iyi olmuştur.Bundan sonra Avustralyalı futbolcular izlenip genç ve yeteneklileri takıma kazandırılabilir.Aynı zamanda ülkemizin tarihten gelen bağları olan Bosna Hersek,Arnavutluk gibi ülkelerden de  iyi oyuncu seçimleri yapılabilir.Hırvatistan,Sırbistan,Karabağ ve Avusturya gibi bize daha yakın ülkelerden oyuncu seçimleri yapmak daha akıllıcadır.
Ülkemize gelen :www.wyscout.com/turkey.php  sistemiyle artık böyle seçimler yapmak,çokta göz önünde olmayan ligleri seyretmek daha da kolaylaşacak.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder