1 Eylül 2010 Çarşamba

Aykut Kocaman ve Yeni Fb



















Fenerbahçe Aykut Kocaman ile yeni yapılanma girişimine girdi.Avrupa tam bir hezimet halini aldı.Ligde ise Trabzon mağlubiyeti ile kötü gidiş sürdü.Ancak Manisaspor maçıyla herkesin içini bir ümit aldı.Okan Alkan başrolde tabii.

Okana gelicez ama önce transferler.Fenerbahçe her 2 kanadına müthiş yetenekli 2 oyuncu aldı.Stoch tam bir sistem oyuncusu.Aykut Kocaman istediğini sistemi kurarsa Stoch Twentedeki katkısının daha fazlasını burda verir.Stoch tam bir profesyonel aynı zamanda ne zaman nereye koşu yapacağını çok iyi biliyor.Böyle bir sistemden geldi.Ancak sistem oturmadığı için şuana kadar geçer not alamadı.Ama yakındır Stoch geliyoo.
Dia ise hızıyla baş döndüren bir oyuncu.İzleyen zevkten mest olur.Sakatlığı yüzünden Fbde daha sahne almasada sahne onu bekler.Afrikalı bir oyuncu olmasına rağmen istikralı ve sorunsuz bir oyuncu.Fenerbahçe ye rakip sahaya taşıyacak adam.

Niang transferi olağanüstü bir transfer.Hiçbir riski yok benim gözümde.Niang fiziği iyi,güçlü,hızlı,kafaya çıkan,son vuruşları çok iyi bir oyuncu.Bir santraforda başka ne aranır ki.Ve çok isteyerek geldi Fenerbahçe ye bu transferin ne riski olabilirki.Arkasında Stoch ve Dia yı koyarsan tanından yenmez.
Tabii birde dün yapılan Yobo transferi var.Yobo 8 yıldır İngilterede.8 yıl İngilterede oynamış bir oyuncuya kötü demek abes olur.Luganonun yanına aranan adam.Ayağı biraz düzgün bir oyuncu.Fenerbahçeye uyum sağlaması durumunda kendisi gibi istikralı olan Luganoyla geçit vermez bir ikili olacaktır.Yobo Everton,Marsilya da istikrarlı görüntüsünün yanında devamlılığı ve soğukkanlılığı ile dikkat çekiyor.29 yaşında ve bir stoper için müthiş bir yaş.

Gelelim Alexe.Türkiyenin gelmiş geçmiş en iyi yabancısı mı diye tartışılıyor.Hagi gibi UEFA kazanmış bir adamla kıyaslanıyor.Kendisi o kadar profesyonelki görüş ayrılıklarımız var ama saygı duyarım diyor.Kendiside biliyor artık her maç 11 de olmayacağını,artık kendiside biliyor her maç 90 dk oynamayacağını ama hala aç.Futbol oynamak istiyor.Fenerbahçe onun futbol resitalini bize bu senede seyrettirmeli.Ama seneyee yol ayrımı gözükür.
Yol ayrımı demişken.Bilica bu formanın oyuncusu değil.Cristianda öyle.Cristianın formasını Selçuk hakederken Aykut Kocamanın hala neden Cristianda ısrar ettiğini anlamış değilim.Santos ise daha mücadeleci olmassa fazla kalmaz.Ama ne garip Fener dadandımı dadanıyo.G.Amerika bitti Afrikayı girdiler.Hadi hayırlısı  ((:

Yerlilere gelelim.Bekir istenilen Bekir değil.İlhan istenilen İlhan değil.Yerli stoper seçimleri olumsuz.Caner ise bek oynadığı zaman takıma katkısı her zaman şüpheli ancak defans yapmayı öğrenemeyecek diye birşeyde yok.Selçuk kesinlikle Cristiandan formayı almayı hak ediyor.Semih ise takımda kalarak hata  yapar.Gitmeli.Gökhan Ünal ise ona verilen role çalışmalı ve elinden geleni yapmalı bu onun son şansı.Özer ise ahh Özer vah Özer dedirtiyor.Kendini geliştiremedi.Alex ustadan dersleri iyi alamamış.Mehmet Topuz ise bu seviyenin 11 oyuncusu değil bence.

Ve işte en güzel yere geldik.Okan Alkan Fenerbahçe özoğlunu buldu sonunda.Mardinden gelen bu genç Türkiye U-!7 takımında son Dünya Şampiyonasında çok başarılıydı.Sağ bek ve açık  oynayabilen bu genç Fenerbahçe için müthiş bir kazanç.Uzun vadede düzenli oynatılırsa Fenere geri dönüşüde çok karlı olacaktır.
Ama şunu unutmamak gerekir.Fenerbahçe altyapısında böyle bir bücür daha var.Gökay İravul.Oyun zekası çok yüksek bir oyuncu.Fenerbahçenin 10 numaralı formasına göz kırpıyor.Aziz başkan Arda yı çok istiyosa al sana Gökay fark yok.

Fenerbahçe Aykut hocayla yapılanmada.Bu yapılanma ile kendi öz evlatlarını yeni bir Tuncayı yeni bir ateşleyici gücü bulacaktır.Bu yapılan transferler ve bu gençlerle Fenerbahçeye önümüzdeki yıllar çok güzel olacaktır.
Yukarda nacizane kendi  kafama göre 2 tane 11 yaptım.Gökay 11 de sık sık oynatılmalı.Arda formayı aldığında kaç yaşındaydı.Gökay ın önü Özerden daha açık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder