12 Mart 2011 Cumartesi

Arsenal Akademisi # 6


2009-2010 sezonu itibariyle Arsenal Reserve takımında Conor Henderson. Takım içerisinde Benik Afobe ve Freeman'la hemen bir uyum içerisine girdi ve orta sahada ki pasör özelliği ile onlara bir çok olanak sağladı.

Geçen sene ise ayağının tozuyla Arsene Wenger onu ilk senesinde A takımın Wigan ile yapacağı maç kadrosuna aldı.. Ancak orada fazla forma şansı bulamadı Henderson Arsenal'a ilk transferinden sonra: " Bu benim ilk takımım ve büyük bir takım. Oyunumu geliştirmek için çalışmak zorunda olduğumu biliyorum. Bu yüzden çalışacağım ve gelecek sezon daha iyi bir Conor olacak."

Bu sene ise onu izleme fırsatımız oldu. Daha önce Arsenal Reserve takımının kaptanı İgnasi Miguel'i incelemiştim. Bu sene ki Leyton Orient ile oynanan FA Cup mücadelesinde Henderson ve İgnasi ilk 11 olarak sahaya çıktılar.

Leyton Orient karşısında sol kanatta görev alan Henderson'dan Wenger'de çok etkilenmiş. Onun gelecekte o sol ayağıyla ilk 11 oyuncusu olacağından şüphesi yok.
Wenger : " Onu gelecekte A takım oyuncusu olarak görüyoruz. Teknik ve fiziksel olarak buraya uygun."

Oyun bölgesi olarak merkez orta saha, forvet arkası ve sol kanatta oynayabiliyor. Tekniği ve özellikle paslarıyla dikkat çekiyor.
Alt yaş gruplarında hem İngiltere ve İrlanda forması giydi. Ancak net bir karar vermese de son giydiği forma İrlanda forması.







Takım : Arsenal FC
Ülke: İngiltere - İrlanda Cumhuriyeti:Yaş : 19
Boy :1.85 m 
Kilo ::76 kg 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder