10 Haziran 2011 Cuma

Arsenal Akademisi #10


Tam Adı : Carl Daniel Jenkinson
Boyu : 1.85
Uyruğu : Finlandiya / İngiltere
Mevkii : Stoper / Sağ bek

Sezon bitimi ile transfer sezonuda başladı. A takımların yapacakları büyük transferler beklenirken geleceğe yatırım yapanlarda var. Takımın düzeni zaten geleceğe yatırım olarak kurulan Arsenal'da kendi akademiside bir yetenek daha transfer etti.

Charlton Athletic'in daha 19 yaşında ki genç defans oyuncusu Carl Jenkinson yeni sezon itibariyle Arsenal takımının formasını giyecek. İngiliz bir babanın ve Finlandiyalı bir annenin oğlu olan Carl  İngiltere'de dünyaya geldi. Alt yaş kademelerinde ilk olarak İngiltere u17 takımının formasını giyse de sonra ki tercihlerini Finlandiya'dan yana kullandı. Finlandiya u19 ve u21 formalarını giydi. 2009 yılında Charlton ile profesyonel olduğundan beri Athletic formasını 8 kez giydi. Geçen seneyi ise Eastbourne Borough takımında kiralık geçirdi. Arsenal onun için Charlton'a 1 milyon €luk bir bedel ödedi.

Defansın ortasında mücadele eden bu genç yetenek 1.85lik boyu ve ince yapısıyla bir stopere göre gayet hızlı. Fiziki özelliklerinin de getirdiği avantajları var. Rakiplerine karşı fizik üstünlüğü kurmasının yanında atikliği onu 1 adım öne taşıyor. Geriden de oyun kurma becerisi var.

Jenkinson bu transfer hakkında ; " Gerçekten kelimelerle anlatamıyorum şaşkınlığımı. Bir Arsenal taraftarı olarak bu forma altında olmak inanılmaz. Bütün ailem Arsenal taraftarı. Babam 40 yıl boyunca kombine aldı. Ben Tony Adams'ın büyük hayranıyım. Ve şimdi onun giydiği formayı giyeceğim."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder