6 Eylül 2011 Salı

"Süper Lig"in "Süper" Takımları #2

Beşitaş'ta yine bu sene şike olaylarından nasibini alan takımlardan birisi. En son bekleyebileceğimiz insanlardan biri olan, iyi aile çocuğu görüntüsünü ve edepli görüntüsünü hiç bozmayan Tayfur Havutçu şikeden içeri alındı. Onun yerine ise takımın başına Carvalhal getirildi. Burada oturup hangi teknik direktör daha iyi diye tartışma yapacak halimiz yok. İkisi de daha büyük başarılar yakalamadılar, ikiside daha yeni yeni belli bir seviyeye geliyorlar. Burada ki temel sonu transferlerin Carvalhal'in yapmamış olması ki buda büyük bir sorun teşkil ediyor. Carvalhal aşağı tükürse sakal, yukarı tükürse bıyık. Oyuncu gönderse bir anda belki Tayfur Havutçu yeniden takımın başına  geçecek, eli kolu bağlı adamın. En iyisini yapmaya çalışacak burada.

Şimdi de biraz saha içine, oyunculara inelim.
Yine bir transfer çılgınlığı sardı Beşiktaş'ı bu senede, yabancı sınırının kaldırıldığını duyunca da "haydiii" dediler.
Yaptıkları yerli transferlerden başlayalım.
Veli ve Tanju; Veli bu takımın yerli kalitesi için harika bir transfer. Hücum alanında tamamen yabancılaşan kartalın Quaresma'nın sakatlıkları ve kırmızı kart nedeniyle olmadığı maçlar Veli takım için çok iyi bir alternatif. Hücum hattında ki opsiyonlu kullanılışı ve geçen sene adından söz ettirmesi ise Veli için önemli. Tanju ise beklerde alternatifsiz ve sıkıntı olan Beşiktaş'a ilaç olabilir. Gerçek bir sağ beki olmayan Beşiktaş'da Ekrem ve Hilbert'ten formayı kolayca alabilir gibi geliyor bana.
Egemen ise İbrahim Toramanla birlikte savunmanın yerli hattını oluşturacak, Gökhan Zan sonrası Toraman hariç yerli stoper almayan Beşiktaş'ta Egemen önemli bir görev üstlenecek. Her daim hazır olması gerecek, zira Toraman ve yanında gelecek bir yabancıdan fazla forma şansı bulamayabilir.
Alınan yerliler için daha şimdiden gözden çıkarıldı galiba Burak Kaplan. Üstün hızı ve tekniğiyle bir zamanlar herkesin dikkatini çekmişti ama Leverkusen onu yeterli görmedi ve A takımda şans vermedi. Beşiktaş ise hücum için alternatif olması için onu transfer etti ama şans bulamayacak gibi görünüyor. Fizik kalitesi olarak burada kendini bir tık üst seviyeye atması gerek Burak'ın. Yoksa yetenekleri Quaresma'yla bile yarışabilir, çok teknik bir futbolcu.

Forvet hattına yapılan 2 yerli Mehmet Akyüz ve Mustafa Pektemek ise harika transferler. Mehmet Akyüz ligde fazla şans bulmasada Türkiye kupasında epeyce şans bulabilir ve takım içerisinde uyumlu bir görüntü çizdi hazırlık sürecinde. Normal zamanda da takım içerisinde sırıtmayacak bir görüntüsü var.
Beşiktaş adına en önemli kazanç ise Mustafa. Bu takımın birinci oyuncusuda olabilecek gibi gözüküyor. Almeida'nın yanında da oynayabilir, onu kesedebilir. Avrupa Ligi maçlarında ve hazırlık maçlarında hazır ve sağlam bir görüntü çizdi. 1 sene oynamamış olsa da burada kalıcı olamaya kararlı gibi. Mustafa en önemlisi milli takım için bir kazanç olur. Semih'in bir alternatifi, belki de 1. forvetimiz olabilecek yetenekte.

Yabancılarda ise Sidnei en iyi transfer oldu bu sene. Hem fizikli orayı doldurabilecek bir oyuncu, hem de ayağı sağlam. Ancak burada ki temel sorun Sidnei iyi performans sergilerse onu Benfica gibi bir kulüpten alabilecek mi Beşiktaş ? Ben Sidnei'in burada çok iyi bir performans göstereceğini düşünüyorum, Toraman ile ikisi takımın en önemli direnci olacak gibi. Toraman biraz daha dağınık bir oyuncuyken Sidnei her şeyi toparlayan adam olabilir. Yabancıları çok kısa kesicem aslında; Alves'i hiç izlemedim nasıl bir yatırım oldu bilmiyorum, Bebe'ye yazık oldu, Edu ise buranın kesinlikle oyuncusu değil, büyük bir hata transfer.

Sonuç olarak; ben bu sene Beşiktaş'tan çok umutlu değilim, takımın Avrupa Liginde başarılı olacağını fakat, ligde geçen sene ki gibi dağınık bir görüntü çizeceğini düşünüyorum.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder